Info om bogen

Min Hemmelige Bog / Uniq ArtBook er lavet fordi vi alle er unikke!

Håbet er at hjælpe unge piger til at se hvor unikke de er, præcis som de er! Det kan være svært i en verden hvor tingene går stærkt og hvor man spejler sig i de perfekte instagramsider, modeller og influencer’e. Men vi er alle helt OK, lige præcis som vi hver især er, og vi har alle har nogle talenter, selvom vi ikke er perfekte

Min Hemmelige Bog er til piger omkring 8-14 års alderen.

Der er et ugeopslag til hver uge i året med forskellige temaer og tilhørende spørgsmål, udfordringer og sjove ideer til refleksioner, venindehygge, kreative opgaver og meget mere.

Der er enkle spørgsmål til udfyldelse og der er spørgsmål som kræver lidt eftertænksomhed. Man vælger selv om man vil skrive, tegne, tage billeder som man printer og sætter ind, bruger bogen som tegnebog, scrapbog mv.

Alt efter alder og hvad man bedst kan lidt, kan man vælge hvordan man bruger bogen.

Ved at bruge bogen får pigerne mulighed for at reflektere over egne evner, relationer, brug af sociale medier, klimaet, og hvordan man som ung kan gøre en forskel her i verden. Pigerne skriver om deres venner og veninder, familie, deres yndlingsting og aktiviteter, deres drømme, hvad der gør dem bange og meget andet.

Min Hemmelige Bog

Et af de budskaber jeg synes er vigtigt at give videre, er at vi alle har nogle særlige evner, noget vi hver især er gode til. Det er vigtigt at vi finder vores evner, så vi kan gøre noget godt for os selv, for andre og for verden.

Mange har brug for lidt hjælp til at finde det de er gode til, tro på det og øve sig. Bogen er ment som et redskab for piger til at finde frem til det de er gode til, blive bevidste om det og øve sig på det. Sætte sig nogle mål. I den proces er det godt at reflektere over hvad man kommer af (ens baggrund) og hvor man er på vej (hvad man har lyst til) samt alt det i mellem fortid og fremtid, som er lige nu. Dét man er glad for. Dét håber jeg bogen kan blive et redskab til at hjælpe med!

Bogen er skrevet i et enkelt og positivt sprog. Det er nok en fordel at pigen der skal bruge bogen læser nogenlunde selv. Men man kan også sagtens læse ugens udfordring og spørgsmål op, og så kan pigen vælge hvordan hun vil svare. Det kan også være at piger, der trænger til at øve sig lidt på læsning, kan bruge bogen og få lyst til at læse selv.

Og så er det en Hemmelig Bog. En bog, hvor forældre eller veninder kun skal kigge i, hvis de får lov af bogens ejer. En bog hvor man kan skrive sine tanker og drømme ned. Skrive det som er godt eller måske svært i hverdagen.

Bogen lægger op til dialog med forældre eller andre voksne, man er fortrolig med, samt til at bruge sine venner.

(Hvis der er noget man har det meget svært med, og ikke har nogen at tale med, er der tlf.nr. til Børnetelefonen!)